ISPARTA / MERKEZ - Şehit Şükrü Çakar Ortaokulu

“SOSYAL MEDYAYI AZALT, HAYATI YAKALA!” ADLI eTwinning PROJEMİZ BAŞLADI..

“SOSYAL MEDYAYI AZALT, HAYATI YAKALA!”  ADLI eTwinning PROJEMİZ BAŞLADI

Okulumuz Psikolojik Danışman Rehber Öğretmeni Emel YÜCE’nin yürütücü üye olduğu "Sosyal Medyayı Azalt, Hayatı Yakala!" adlı eTwinning projemiz başladı.

Son zamanlarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte hem sosyal medya platformlarının sayısı artmış hem de  bu platformlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline gelmiştir. Bu durum beraberinde birçok olumsuz durumu da beraberinde getirmiştir .

Bizler proje ekibi olarak öğrencilerimizin sosyal medya konusunda bilinçli olmalarını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda sosyal medyanın sağlıklı iletişim ve sosyal etkileşimde yerinin ne olması gerektiği ve insan hayatında kaplaması gereken zamanın ne kadar olması gerektiği konusunda çalışmalar yapacağız. Yapacağımız çalışmalarla aşırı kullanımının önüne geçmek ve sosyal medyanın olumsuz etkilerinden öğrencilerimizin nasıl korunabileceği hakkında bir bilinç oluşturmak istiyoruz.

Öğrencilerimiz, proje kapsamında farklı kültürlerden ve ülkelerden gelen öğrencilerle iletişim kurarak birlikte çok ortaklı çalışma konusunu deneyimleme şansı bulacaklar. Böylelikle ülke içinde başka okullarla iş birliği yaparak toplum hizmeti gören, faydalı bir amaçla çalışmaya katılırken aynı zamanda ülke dışında Avrupa ülkeleriyle kültürel köprülere kurarak insanlığa katkı sunmuş olacaklar.

Amacımız, öğrencilerimizin sosyal medya konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmelerinde rehber olmak ve onları hayatın gerçek değerlerini keşfetmeye teşvik etmektir. "Sosyal Medyayı Azalt, Hayatı Yakala!" adlı proje ile öğrencilerimizin sosyal medya kullanımı konusunda daha sağlıklı ve bilinçli kararlar almalarını desteklemektir.

Projemizin tüm paydaşlara faydalı olacağı inancıyla...

03-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-202403-05-2024

Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 15:40 - Görüntülenme: 21