ISPARTA / MERKEZ - Şehit Şükrü Çakar Ortaokulu

Nis

Okulumuzu ziyaret ederek sporcu öğrencilerimiz destekleyen Sdü Spor Bilimleri Dekan,Dekan Yardımcısı,Öğretim Görevlileri ve Öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ŞÜKRÜ ÇAKAR'I RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Şbt

06.02.2023 Tarihinde milletimizi derinden etkilemiş olan Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli

depremlerin yıl dönümü dolayısıyla, öğrencilerimizin olası bir depreme karşı farkmdalık ve hazırlık

seviyelerinin arttırılması için tüm okullarımızın AFAD Başkanlığımızın "hazirol.gov.tr" internet

adresinden "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı - Okul" videosunun öğrencilere izletilmesi ve akabinde

06.02.2024 Salı günü saat 10.00'da eş zamanlı olarak Tahliye Tatbikatı uygulanması yapıldı.1 dakika saygı duruşu ile depremde kaybettiklerimiz anıldı.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında okulumuzda kermes, spor etkinlikleri, yetenek sergileme, sınıf içi bilgi yarışmaları ve Gölcük Tabiat parkı gezisi gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemi bitirdik. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz .

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN BOCCE VE DART YARIŞMLARI

Zeka Oyunları Ligi Başarılırımız

Nis

OKULUMUZ TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN KATILIMIYLA AKIL VE ZEKA OYUNLARI EĞİTİCİ EĞİTİMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.

MAVİ BİLYEDEN UZAYA-GÜNEŞ

Astronomi, uzay ve havacılık alanlarında merak ve ilginin canlandırılması ile başlayan, keyifli etkinliklerle donatılarak yaparak yaşayarak öğrenme imkanı sağlayan, gökmenlerin yetişmesine vesile olan eğlenceli bir keşif yolculuğuna hazır mısınız?

ÖĞRENCİLERİMİZ KATILDIKLARI ETWINNING PROJESİ İLE UZAY VE HAVACILIK KONULARINDA ARAŞTIRMALAR YAPARAK ÖĞRENİYOR VE MERAKLARINI GİDERİYOR. AYNI ZAMANDA WEB2 ARAÇLARINI KULLANMA KONUSUNDA KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR.

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Hüseyin Şengül ve 7. sınıf öğrencilerimiz ile katıldığı eTwinning Projesi "Mavi Bilyeden Uzaya-Güneş" başlamıştır. Projemiz 9 Okul, 10 Öğretmen ve 50 Öğrenci ile birlikte yürütülmektedir.

Türkiye'nin uzay politikaları alanındaki 10 yıllık vizyon, strateji, hedef ve projelerinin belirlendiği Milli Uzay Programı Şubat 2021'de açıklanmıştır. Bu programın 10 stratejik hedefinden biri olan Uzay Farkındalığı kapsamında çocukların ve gençlerin uzaya ilgisini yükselterek, bu alanda meslek seçmeye teşvik etmek, eğitimcileri gerekli bilgilerle donatmak hedeflenmektedir.

Projemiz, Ağustos 2021'de Bursa'da gerçekleştirilen ve Türkiye'nin farklı illerinden 60 katılımcı öğretmenin astronomi, uzay ve havacılık alanlarında eğitim aldığı TÜBİTAK 4004 Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya projesinin yaygın etkisini arttırmak için kurulmuştur. Bu projede yer alan 60 katılımcı öğretmenden bazıları projemizde yer almaktadır. Öğrencilerin astronomi, uzay ve havacılık alanlarına merak ve ilgisini uyandırmak; çeşitli etkinliklerle yaparak yaşayarak keşfetmelerine olanak sağlamak; gökmenlerin yetişmesine vesile olmak projemizin en temel amacıdır.

PROJEMİZİN AMAÇLARI

-Öğrencilere uzay farkındalığı kazandırmak,

-Öğrencilerin uzaya ilgisini yükselterek bu alanda meslek seçmeye teşvik etmek,

-Öğrencilerin astronomi, uzay ve havacılık konularında bilgi edinmelerini sağlamak,

-Öğrencilerin bilimsel okuryazarlığını arttırmak,

-Araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşma yollarını arayan bireyler yetiştirmek,

-Öğrencilerin bilişim teknolojilerini etkin ve verimli kullanma becerilerini arttırmak,

-Öğrencilerin farklı web 2.0 araçlarını keşfetmelerini ve kullanmalarını sağlamak,

-Öğrencilerin yabancı dil ve iletişim becerilerini geliştirmek,

-Öğrencilerin ortak hedef doğrultusunda işbirlikçi çalışma ve problem çözme becerilerini geliştirmek,

-Öğrencilerin hayal gücü ve yaratıcılıklarını geliştirerek ortaya özgün ürünler çıkmasını sağlamak,

-Öğrencilerin takım çalışması yapabilme ve sorumluluk alabilme becerilerini geliştirmek,

-Öğrencilerin eTwinning platformunu etkili kullanmalarını sağlamak,

-Öğrencilere internet güvenliği konusunda farkındalık kazandırmak.